2020-2021 Egitim - Ögretim Yili Staj Duyurusu

2020-2021 AKADEMİK YILI

YAZ DÖNEMİ STAJ DUYURUSU

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Stajı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine;

Üniversitemizin 22.02.2021 tarih ve 115 Sayılı Senato Toplantısı gereği öğrencilerimizin yaz stajlarını yüz yüze yapması uygun görülmüştür. Yüz yüze yapılması ön görülen yaz stajları ile ilgili aşağıdaki aşamalar doğrultusunda ilerlenmesi planlanmaktadır. Pandeminin seyrine göre yaşanabilecek değişikliklerden haberdar olmak için web sayfamızı sürekli takip etmeyi unutmayınız.

STAJ İŞLEMLERİ

Staj yapmak isteyen öğrencilerin, staj takviminde belirtilen son başvuru tarihine kadar, Zorunlu Staj Başvuru Formunu doldurarak işyeri yetkilisine imzalattıktan sonra aşağıdaki belgelerle birlikte elden, kargoyla veya e-posta (ubf@klu.edu.tr) yoluyla fakültemize ulaştırılması gerekmektedir.

1. Zorunlu Staj Başvuru Formu (işyeri onaylı haliyle 3 asıl nüsha)

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü için tıklayınız

Bankacılık ve Finans Bölümü için tıklayınız

1. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. SGK Müstehaklık Sorgulama Belgesi (Ayrıntı için tıklayınız.)
  3. İşletme Staj Sözleşmesi için tıklayınız. (Staj yapılacak işyerinin talep etmesi halinde düzenlenecektir.)
  • Üç asıl nüsha düzenlenecektir. İşyeri, öğrenci ve Fakültemiz tarafından imzalanıp, sözleşmenin her sayfası paraflanacaktır.

• Kargo ve e-posta yoluyla gönderilecek staj başvuru formlarıyla ilgili yaşanacak aksaklıklardan/gecikmelerden Dekanlığımız sorumlu değildir.
  • Fakülte staj komisyonu ve bölüm staj komisyonu tarafından imzalanan başvuru formlarının teslim alınması öğrencilerin sorumluluğundadır.

2021 YILI

20.11.2021

NOT: Cumartesi ve Pazar günleri staj yapılmayacaktır

STAJ ONAYLANDIKTAN SONRA HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER;

1. Ek-2 Staja Başlama Yazısı için tıklayınız.
  2. Ek-3 Staj Değerlendirme ve Sonuç Formu

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü için tıklayınız

Bankacılık ve Finans Bölümü için tıklayınız

3. Staj Başarı Formu (işyeri ve fakülte nüshası olmak üzere 2 asıl nüsha)
  4. Dış kapak, iç kapak, günlük form, takip çizelgesi ve arka kapaktan oluşan PDF dosyası (staj gün sayısına göre seçilecek)
  5. Vesikalık fotoğraf (Üç adet)

STAJ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER;

• Staj yeri, işleyişi ve prosedürü (yetkili imzaları, staj yeri zamanı ve devamı, staj dosyasının doldurulması vs.) ile ilgili bilgiler için Staj Yönergesini okuyunuz. Stajların kapsam ve içerikleri ilgili diğer sorularınız için danışman öğretim elemanından bilgi alabilirsiniz. Danışman öğretim elemanlarının iletişim bilgileri için tıklayınız.
  • Staj yaparken ve staj dosyası hazırlarken dikkat etmeniz gereken hususlar için Fakültemizdeki Detaylı Staj Anlatımına bakınız.
  • Staj sürecin işleyişi için Fakülte sayfamızdaki Staj Süreci Akışına bakabilirsiniz.
  • Başvuru olmadan yapılan stajlar kesinlikle geçerli değildir. Fakülte Kurulunun onayından geçemeyen öğrenci, staja başlayamaz.
  • Öğrencinin staja başladığı ilk gün mesai bitimine kadar, işyeri yetkilisi tarafından imzalanan Staja Başlama Yazısı e-posta ile ubf@klu.edu.tr adresine gönderilecektir. Staja Başlama yazısı gönderilmeyen öğrencilerin stajı iptal edilecektir.
  • Staj başlangıcında; staj dosyasının içerisinde yer alan 2 adet Gizli ibareli Staj Başarı Formu (işyeri ve fakülte nüshası), işyeri yetkilisine teslim edilmelidir.
  • Staj dosyaları, Ek-3 Staj Değerlendirme, Sonuç Formu ve Gizli ibareli Staj Başarı Formu ekleri ile birlikte staj bitiminden sonra 2 hafta içerisinde elden veya kargo ile Fakültemize teslim edilmelidir. Belirtilen sürede staj dosyanız teslim edilmemesi durumunda stajınız geçersiz sayılacaktır.
  • Gizli ibareli Staj Başarı Formunun fakülte nüshası, işyeri tarafından “GİZLİ” kaydı ile yetkili kişi tarafından zarfın ağzı kapatılıp onaylanmış olarak gizlilik kuralları içerisinde öğrenci aracılığıyla staj dosyası ile birlikte fakülteye teslimi sağlanmalıdır. Gizli ibareli Staj Başarı Formunun zamanında teslim edilmemesi durumunda staj geçersiz sayılacaktır.
  • İmza/Kaşe ibaresi bulunan yerlerde hem imza hem de kaşe gerekmektedir. İmza ve kaşe gerektiren tüm kısımlar unutulmamalıdır.
  • Staj başvurusu kabul edilen öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası Fakültemiz tarafından yapılacaktır. SGK işe giriş bildirgelerinizi staj başlama tarihinden birkaç gün önce e-devlet üzerinden temin edilebilir.
  • E-posta ile gönderilen bütün belgelerin ıslak imzalı nüshaları staj dosyasına eklenecek, staj bittikten sonra staj raporu ile birlikte okula teslim edilecektir.
  • Bölüm Staj Komisyonu tarafından uygun görülmeyen stajlar gün sayısı ve staj konusu belirtilerek kısmen veya tamamen reddedilebilir veya düzeltme talep edilebilir. Düzeltme istenen staj dosyası için ise öğrenci en geç 2 (iki) hafta içinde istenen düzeltmeyi gerçekleştirmek zorundadır. Komisyon 10 gün içinde içerisinde düzeltilmiş dosyayı inceler. Düzeltmenin kabul edilmesi durumunda staj “başarılı” sayılır. Düzeltilmesi istenen dosyanın zamanında teslim edilmemesi veya stajın ikinci kez reddedilmesi durumunda ise staj “başarısız” sayılır.
ubf staj