T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Bölümümüz Hakkinda

18/01/2021 14:28:25 - 18/01/2021 14:28:25 - 3462 Okunma

BÖLÜMÜMÜZ HAKKINDA

       Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü, küreselleşen dünya ticaretinde kalıcı ve sürdürülebilir rekabet stratejilerinin oluşturulmasında rol oynayacak, uluslararası ticari belgeleri tanıyan, ticari işlem sürecinde teslim ve ödeme şekillerini uygulayabilen, tedarik, üretim ve satış süreçlerinde yöneticilik yapacak niteliklere sahip, gümrük mevzuatını bilen ve bunu pratikte uygulayabilen, çalıştıkları firmalarda fayda-maliyet analizini gerçekleştirerek süreçleri verimli bir şekilde yönetecek, alanında uzman bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

       Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2015-2016 Akademik Yılında öğretime başlamıştır. Bölümümüzde 1 Profesör Dr., 4 Dr. Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere 6 akademik personelden oluşan  genç ve dinamik bir kadro görev yapmaktadır.

       Bölümümüzde dersler Türkçe yürütülmektedir. Öğrencilerimizin uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki gelişmeleri ve yabancı literatürü takip edebilmeleri için gerekli mesleki yabancı dil bilgisi de İngilizce yürütülen Mesleki Yabancı Dil dersleri ile verilmektedir. Ders planımızda, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarına yönelik zorunlu derslerin yanı sıra İşletme, İktisat, Hukuk alanlarından temel bilimler dersleri ve mesleki uzmanlaşmaya yönelik seçmeli dersler de yer almaktadır.

Üniversitemizin yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğu anlaşmalar kapsamında, bölümümüzde Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programları yürütülmektedir.

UTL

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.